Objavljena lista najboljih gurmanskih destinacija

Bez autora
Jan 08 2024

Svi sanjaju o tome da putuju na posebna mesta širom sveta na kojima se jedu izvanredna jela. Srećom, to je cilj koji se može relativno lako ostvariti.

Potrebno je samo dobro planiranje i malo sreće. Neke od najpovoljnijih turističkih destinacija su ujedno i raj za gurmane.

"Budget and Invest" objavio je spisak gradova koji će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane, a visoko na lestvici smestio se i jedan hrvatski grad.

Na prvom mestu italijanski grad

Na prvom mestu nalazi se italijanska prestonica Rim.

"Verovali ili ne, Rim je na vrhu mnogih listi i slovi kao pristupačna destinacija. Izvrsna gastronomska scena još je jedan razlog zbog kojeg italijansku prestonicu svake godine posete milioni turista. Razgledanje svih istorijskih znamenitosti u Rimu iscrpljuje, a vrhunska nagrada za to je svakako najbolja domaća testenina koju ćete ikada probati. Sasvim dovoljni razlozi za posetiti Rim", piše "Budget and Invest".

Hrvatski grad zauzeo drugo mesto

Odmah iza Rima sledi Split.

"Od svih mesta koje sam posetio u Evropi, Hrvatska se najviše ističe, posebno priobalni grad Split", piše Kris Felan za "Budget and Invest".

"Iako je sam po sebi pristupačan grad, lokalna kuhinja oduševljava svojim ukusima i vrednošću. Lepota gastronomije u Splitu je u tome što povlači uticaje iz mnogih različitih regija sveta zahvaljujući blizini Italije, Grčke i Bliskog istoka. Rezultat su fenomenalni obroci koje ćete pamtiti do kraja života!", dodaje Felan.

I Bugarska se našla na listi

Na trećem mestu nalazi se Bangkok na Tajlandu, u kojem su bezbrojni putnici oduševljeni fantastičnom scenom ulične hrane, i to s dobrim razlogom.

"Rezanci, knedle i lepljivi pirinač neki su od najčešćih vrsta ulične hrane koju ćete pronaći na Tajlandu. Većina ljudi se slaže da ćete u Bangkoku pronaći najbolju uličnu hranu na svetu", otkriva jedan putnik.

U 10 najboljih gurmanskih destinacija smestili su se još i Kejptaun (Južnoafrička Republika), Hanoj (Vijetnam), Lima (Peru), Sofija (Bugarska), Fez (Maroko), Tihuana (Meksiko) i Palermo (Italija).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik